Przepis na przepyszne meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą!

Generalnie rzecz ujmując danie, które podasz dzisiaj na obiad, wcale nie musi wyglądać tak jak zawsze. Po prostu zaskocz wszystkich tym, jaka jesteś kreatywna w kuchni i udowodnij, że nawet pospolite mięso wołowe, może stać się arcydziełem. Twoi znajomi na pewno będą zadowoleni, a Ty poczujesz dużą satysfakcję, że udało Ci się zrobić jakieś nowe, ciekawe danie. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, w jaki sposób należy przygotować meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą. Przeczytaj go koniecznie!!!
 

Składniki niezbędne do przygotowania pysznego i oryginalnego dania, jakim są meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą!!!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie dania, jakim są meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Przede wszystkim w Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: pół kilograma mielonej wołowiny, Przyprawa do mięs Knorr ­ jedno opakowanie oraz jedno opakowanie puszki czerwonej fasoli. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się w takie produkty jak: dwie, średnie cebule, cztery łyżki tartej bułki, dwa jajka, jedna łyżka oleju, jeden ząbek czosnku, pół łyżeczki mielonego kminu, pół łyżeczki mielonego chilli, świeża kolendra, sok z jednej limonki, mąka oraz olej do smażenia. Gdy upewnisz się, że masz wszystkie niezbędne składniki pora zabrać się za pysznych, meksykańskich kotlecików wołowych z fasolą!!!
 

Przygotowanie dania, jakim są pyszne, meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą!!!!!
Przede wszystkim najpierw obierz i drobno posiekaj cebule i czosnek. Potem rozgrzej olej na patelni, zeszklij cebulę. Następnie dodaj czosnek, tartą bułkę, kumin i chilli do wołowiny, po czym dokładnie wymieszaj. Gdy to zrobisz to dodaj jajka oraz Przyprawę do mięs Knorr i wymieszaj do momentu, gdy masa stanie się jednolita. Potem dodaj fasolę z puszki i jeszcze przez chwilę wyrabiaj masę, uważaj jednak, żeby nie rozgnieść fasoli. Następnie formuj z masy okrągłe, niezbyt płaskie kotleciki, a potem każdy z nich obtocz w mące i wstaw na kilka minut do lodówki (by odrobinę stwardniał). Gdy to zrobisz to smaż kotleciki na złoto, w sporej ilości oleju. Natomiast, gdy uzyskają złotobrązowy kolor wyjmij je i odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Tak przygotowane podawaj obsypane posiekaną kolendrą i skropione sokiem z limonki. I gotowe!
Ciesz się niesamowitym smakiem pysznych, meksykańskich kotlecików wołowych z fasolą razem z rodziną i najbliższymi! To jest łatwy i bardzo szybko przepis, który możesz wykorzystać nie tylko na co dzień, jeśli akurat nie masz pomysłu na obiad, ale takim daniem, jakim są pyszne, meksykańskie kotleciki wołowe z fasolą możesz zabłysnąć również na wielu imprezach, a Twoi znajomi na pewno to docenią! Smacznego!